Deltagere nr. 1 i Barcelona World Race

Deltagere nr. 1 i Barcelona World Race

Deltagerlisten i Barcelona World Race 2014/2015 har fått sine første navn.

Publisert Sist oppdatert

HOVEDBILDE: Gerard Marín og Anna Corbella (i midten) er de første deltagerne i Barcelona World Race 2014/15. [Foto: Barcelona World Race/Mireia Perelló/FNOB)

Like før jul dukket de to første navnene på deltagerlisten til shorthandedregattaen Barcelona World Race opp. Det dreier seg om et spansk – nærmere bestemt et catalansk – lag med Anna Corbella og Gerard Marín som aktører.

Begge har deltatt i racet tidligere. I forrige utgave seilte Anna Corbella sammen med britiske Dee Caffari, mens Marín seilte sammen med franske Ludovic Aglaor. Corbella og Caffari kom inn på 6. plass og brukte 102 døgn på seilasen rundt joden, mens Marín og Aglaor ble nummer 8 med 112 døgn. Nå har den nye duoen som mål å seile på under 100 døgn.

Med seg sponsorer og samarbeidspartnere har de fått det spanske firmaet Gaes, som blant annet alger høreapparater for hørselshemmede. Gaes var for øvrig også sponsor av jolleregattaen Christmas Race rett før jul – en regatta der det deltok flere norske seilere.

Deltagerne i Barcelona World Race seiler i Open 60-er, og det er i denne regattaen også Rune Aasberg og Simen Løvgren sikter mot å delta. Og nå har de altså fått sine første konkurrenter.

Starten går fra Barcelona om nøyaktig to år; på nyttårsaften 2014.