Peyron forlenger avtalen med «Artemis»

Få har mer erfaring med store flerskrogsbåter enn legendariske Löick Peyron. Nå vil Artemis Team at han fortsetter å seile med laget.

Publisert Sist oppdatert

Löick Peyron som inntil i sommer hadde egne ambisjoner om et AC72 prosjekt med det familieiede «Energy Team», men som ikke lyktes i å få finansieringen på plass, er nå hyret på som speed coach for det svenske «Artemis» prosjektet. Opprinnelig var engasjementet midlertidig og skulle var til over jul, med Peyron som vi snakket med over Skype fra San Fransisco igår, kunne bekrefte at han skal fortsette arbeidet med «Artemis» til Louis Vuitton regattaen og forhåpentligvis helt til selve America's Cup finalen, som er målet for Torbjørn Tørnqvists prosjekt.

Peyron kunne fortelle at seilingen med den nye Juan Kouyoumjian konstruerte trimaranen s langt virket svært lovende. Den nye båten har ikke foiler slik konkurrentene har, men med sterkt buede senkesverd, mener han båten vil ha det samme fartspotenisal som de andre. Særlig om det blir lettere vind mener han den svenske båten vil ha fordeler fremfor de andre..

På spørsmål om når man vil kunne begynne matchingen med «Oracle» teamet, svarer Peyron at den amerikanske båten ikke blir seilklar før i februar, og da med rigg nummer to. Riggen som ble ødelagt under kulleseilingen for ca. en måned siden vil bi reparert, men blir nå bare  reserverigg.