Photo Rick Tomlinson
Richard Brisius, CEO Atlant Ocean Racing AB©Oskar Kihlborg 2012

Jentelaget kjøper VO70 til treningsbåt

Mens de venter på at den nye VO65 skal bli klar sensommeren 2013 skal jentelaget under ledelse av Richard Brisius trene i siste generasjons Volvo-båt.

Publisert Sist oppdatert

Hovedbilde, «Puma», foto IAN ROMAN/Volvo Ocean Race

Team SCA skal delta i Volvo Ocean Race 2014-2015 med et rent jentelag. For å få best mulig trening til deres nye VO65 er leveringsklar neste høst, har laget kjøpt «Puma», båten som under Ken Reads kommando ble nummer tre i siste Volvo Ocean Race.

Båten er nå i England der den får en grafisk oppgradering, og skal være klar for seiling fra februar 2013.

- Akkurat nå holder vi på sette sammen et lag. Det er svært spennende og vi er i kontakt med mange interessante, erfarne og dyktige seilere fra hele verden, sier prosjektleder Richard Brisius. - Vi håper å ha den første gruppen seilere klare i første kvartal neste år, sier han. Deretter skal vi bygge laget videre og regner med å ha det meste av laget på plass i løpet av neste sommer.

 

Team SCA består p.t. kun av en liten gruppe som jobber med å utvelge kandidater til mannskapet. Disse er foruten Richard Brisius blant andre Magnus Olsson og Joao "Joca" Signorini som vant racet i 2008/09 med «Ericsson 4»  og som også seilte med  «Telefónica» i det siste Volvo Ocean Race.