Team Nokia Academy best i avslutningen

Team Nokia Academy best i avslutningen

Etter en ekstremt jevn fight vant Team Nokia Academy den siste og avsluttende runden i årets Nokia Oops Cup, skriver Knut Frostad til Seilas

Publisert Sist oppdatert

Etter at samtlige båter på lik poengsum etter 4 banerace, vant Team Nokia Academy det siste og avgjørende racet. Dermed fikk nordmennene en fin avslutning på årets Nokia Oops Cup der de tok 2. plassen sammenlagt ett fattig poeng bak vinneren HiQ med skipper Klabbe Nyløf. Det har aldri før vært så tett i kampen om førsteplassen i Nokia Oops Cup's fem år gamle historie.

Det var en fantastisk bra dag i Kiel med de beste værforhold, og bryggene tettpakket med tilskuere langs banen. Toppmerkerundingene var bare 50 meter fra land. Academy vant tre av fem seilser og TietoEnator Audi sikret seg andreplassen.

- Når jeg ser tilbake på årets sesong, er det ikke tvil om at det har vært mye frustrasjon. Vi har hatt mange tekniske problemer med båten helt siden starten, og når vi til slutt er bare ett usselt poeng fra sammenlagtseieren, kjennes det litt bittert. Det er lett å se tilbake på race vi tapte grunnet en brukket kjøl, brukket foil og andre problemer, og tenke seg hvor lett det hele kunne endt annerledes. Men, det å holde båten i top shape og unngå tekniske problemer er en del av dette gamet. HiQ gjorde en bedre jobb enn oss på dette området og gjennomførte hele sesongen uten et eneste teknisk uhell. Vi leiet en båt i år som ikke var godt nok vedlikeholdt, det kan vi bare takke oss selv for, men det er en viktig lærdom. Nå er det tid for å gratulere HiQ med seieren - de var best denne gangen, sier Knut Frostad.

- Jeg vi også bruke denne anledningen til å takke våre hovedpartnere, Nokia, Wilh. Wilhelmsen, Helly Hansen, Frydenbø og Simrad Yachting, våre partnere og våre leverandører. Vi har vært stolte av å representere dere og vi har vært et bra team sammen. Jeg vil også få takke mannskapet på Nokia Academy; Espen, Nico, Aksel, Christian, Joachim, Johann og Frank, og et fantastisk bra shore team: Jostein, Jo og Henrik samt vårt back office team med Henrik Halvorsen og Per Ferskaug. Dere har alle kjempet hardt i år, og en del i motbakke, men det er jo i motbakke det går oppover, fortstter Knut.

- Vi må heller ikke glemme, sier han - at vi vant fem av Nokia Oops Cup's 11 runder, og vi vil ta med oss noen gode minner fra viktige seire i de lengste offshore racene, Gotland Rundt og Helsinki til København.

- Takk til alle dere som har fulgt oss og som har sendt oss mail underveis. I kveld skal vi feire, og ikke minst gi alt for å vinne partyet! Imorgen seiler Nokia Academy til Stockholm, som er starten på en seks ukers promotion tour sammen med våre partnere.

Resultater, Kiel City Race, poeng (plasseringer):

1. Team Nokia Academy 11 poeng (1-1-3-3-1)

2. Team TietoEnator Audi 10 poeng (3-3-1-1-2)

3. Team HiQ 9 poeng (2-2-2-2-1)

Resultater, Nokia Oops Cup 2006 sammenlagt:

1. Team Nokia Academy, 26 poeng

2. Team HiQ, 25 poeng

3. Team TietoEnator Audi, 15 poeng