Shetland Race i gang

Nå går starten for de 58 påmeldte båtene i Bergen Shetland Race. Seilasreporter Linn Krogh Hansen er om bord i "Ollie Royal", som stiller i klassen LYS 1,20-1.29.

Publisert Sist oppdatert

- Værmeldingen er sørøstlig kuling. I så fall blir det slør over til Shetland, sier Linn Krogh Hansen på telefon, fem minutter før starten i hennes klasse. Seilasjournailsten er med å seile om bord i en Finngulf 38 under navnet "Ollie Royal".

Startstreken er mellom Tekslo fyr og Marstein i havgapet utenfor Bergen. Regattaen til Shetland blir gjerne kalt Norges tøffeste, og det er 20. gang den går av stabelen i år. Startfeltet er rekordstort med 58 påmeldte båter, og 400 mannskaper.

Fra start er vinden spådd å komme fra sydøst. Det betyr at seilerne kan sløre ut i havet mot Osebergplattformen. Vinden blir sterk, opptil 20 sekundmeter. Bølgene vil ha en gjennomsnittlig høyde på ca 4 meter. Det betyr at maksimalhøyden på bølgene kan komme opp i 7 meter. Thorvald Haarberg tror at seilasen kan bli tøff.

– Mye sjø kommer til å slite på seilerne, sier han. Som leder av regattakomiteen er han likevel ikke bekymret for seilerne.

Linn Krogh Hansen legger ut bilder underveis fra mobiltelefonen på mms-tjenesten til seilas.no, så lenge det er mobildekning. Her finner du også nyheter når båtene er fremme på Shetland.