Christopher Gundersen og Frode Bovim er et av de norske lagene vi har størst forventnnger til i Kiel

Stor tropp til Kiel

Bare Ynglingjentene og Jannicke Staålstrøm mangler av norske landslagsseilere når Kieler Woche starter regattaen for OL klassene før helgen

Publisert Sist oppdatert

Leder an i den norske troppen gjør Finnjolleseileren Peer Moberg som stadig gjør fremskritt i den krevende klassen han gikk over til ifjor. Etter mange plasseringer i topp 15 sjiktet, venter vi nå en topp ti plassering fra den gode KNS seileren.

49er seilerne Christopher Gundersen og Frode Bovim deltok ikke i VM på grunn av sistnevntes eksamener, men nå er de to klare til å satse for fullt frem mot OL 2008.

Med Bovims erfaring fra klassen og 4. plass i Athen kan dette laget få det løftet vi venter på allerede i Kiel. 49er laget suppleres med unge Martin Ranhoff/Sivert Denneche som kommer fra 29er klassen.

Kristian Ruth kommer til Kiel rett fra triumfen i Norges Cup i Moss. Han skal være vesentlig bedre enn de resultatene han til nå har oppnådd interenasjonalt. Kanskje kommer gjennombruddet i Kiel. Han får også følge av flere andre norske laserseilere.

I Laser Radial stiller Elin Samdal, fersk fra EM der hun ble nr 7, (6 av de europeiske seilerne). Det var en sterk berkeftelse på at Elin er på riktig vei. Hun får denne gangen følge av Cathrine Gjerpen.

I 2.4 meter klassen der det kun deltar 14 båter er Bjørnar Erikstad blant favorittene.

For øvrig stiller det norske lag i 470 jenter, Monica Rodal/Benedicte Heide og Tina Løken Nilsson/Lina Beyer Strømquist og i Jannicke Stålstrøms fravær deltar brettseilerne Sebastia Wang Hansen og Eivind Sinding Larsen. Det gror godt i det hjemlige brettseilermiljøet for tiden.