Flirt først i mål, men Ille Moro tok pokalene

Ludvig Daae, denne gangen i par med Kristian Østmark tok overallseieren i Watsi TwoStar. Men med forskjellige starttider for de ulike klassene var det mange seierherrer i regattaen

Publisert Sist oppdatert

- Å kåre over all vinner i en regatta der klassene har ulik starttid, er meningsløst, sa Ludvig Daae til Seilas da vi fortalte at han ledet sammenlagt i regattaen. Likevel tenker vi at den gode Daae som i år satser hardt nettopp i shorthanded seilasene smiler godt i skjegget i kveld. Hans Bavaria 42 Match var umulig å slå i denne regattaen, akkurat som den var i sin klasse i Frydenbø Shorthanded for et par uker siden. Du kan lese mer om Ludvig Daae i vårt portrettintevju av ham i Seilas nr. 6 som snart er i handelen.

I minitransat ble det til slutt Jon Amtrup og Knut Espen Solberg som stakk av med seieren foran Karl Otto Book og Eivind Nysether Tytlandsvik.

LYS 1.15 - 1.23 ble vunnet av Pia, en Hunter 41 DS seilt av Otto Rustand og Henning Møller. Her tok Rabbagast, en CB33 med Thorstein og Espen Tønnesson annenplassen foran Frøkna, en Hansson 31 med Anne og Arild Heldal og NON-STOP, Wasa 360 til Paal Hegén-Jacobsen og Dag H. Usterud.

Venninna vant LYS 1.24 - 1.28. Båten er en CAYENNE 42 og bler seilt av Vidar og Svein Olav Moe. Her bler Tjangs, en X-332 med Sverre Tangerud og Eilert Kamfjord nr. 2 og Tommy Bergmans Luringen som han seilte sammen med Calle Andersen nr. 3. Øyvind M. og Jan-Kr. Vedeler ble nr 7 i X-332 Blå. På 13 . plass kom Hans Wang og Terje Johanessen i en Dufour 34.

i Klassen for LYS 1.29 - 1.31 ledet Olisabeth, en Luffe 40 MH med Svein Are Løtveit og Jan Muren det meste av løpet. De vant klassen foran Skarven en Elan 37 med Jørn Osnes og Hans Skaar, mens Elanor Tor Hove og Kjell Inge Heiberg tok 3. plassen. På 6. plass kom Elana, en Elan 40 med Lars og Christen Horn Johannessen, mens Elvis, en First 34.7 med Soonseilrene Bjørn Lofterød og Thomas Guttormsen kom på plassen bak.

Vinner av LYS 1.32 - 1.73 med best korrigert tid av alle ble altså Ille Moro ILudvig Daaes Bavaria 42 Match der Kristian Østmark var makkeren. Her ble det tysk annenplass, mens X-35 Elleville bekreftet den nye klassens seilferdigheter ved å ta 3. plassen. Her seilte Erik Brunborg og Bård Jortveit. 4 plassen gikk til Godevenner, en First 40,7 med Elling Rishoff og Morten W. Brekke foran Pixeline, en X-442 med Henning Hansen og Arve Roaas og Sevan, en annen X-35med Arendalsseilerne Leif Gerhard Andersen jr og Eivind Feragen. Flirt, Eivind Astrups J/133 som han seilte med Farr 40 kollega og seilmaker Thomas Nilsson ble nr 9, hvilket betyr at Nilsson sannsynligvis må seile i en Maxi 77 i neste Færderseilas etter at han tapte veddemålet mot seilmakerkollega Espen Kamperhaug, der Nilsson var dristig nok til å vedde på egen seier i regattaen.

Flerskrogsbåtene er ennå ikke i mål, men i Marstrand leder Siste Skrik, en katamran med Geir Almquist og Stein Varjord med Peer Moberg og Nils Jakob Nordenstrøm i SeaCart 30 Camilla på 2. plass.