Dette skipet starter kl 16

Kort tid etter siste start i Færdern, kaster cruiseskipet "Jewel of the Seas" loss fra Akershuskaia. - Det er lov å bruke motoren for å komme seg unna, sier KNS-formann Ragnar Klevaas.

Publisert Sist oppdatert

1100 båter stiller til start i Færderseilasen i dag. Første start går klokken 12, og så knaller det hvert tiende minutt frem til klokken 15:40. Da skal 1100 seilbåter være på vei ut fjorden i det som kalles verdens største regatta med overnatting.

Kun 20 minutter etter siste start, legger det store cruiseskipet "Jewel of the Seas" ut fra Akershuskaia i Oslo. Cruiseskipet er bare ett av flere nyttefartøyer, som vil skape utfordringer for Færderflåten. Gjennom Drøbaksund kommer redningsskøyter til å patruljere foran de store skipene, og jage Færderdeltagere inn mot land, så nyttefartøyene kan komme frem.

- Jeg vil gjerne understreke at det er lov til å starte motoren om det ellers oppstår fare for kollisjon med nyttefartøy. Notér da tid og sted, og hvor lenge motoren er i gang, sier KNS-formann Ragnar Klevaas.

Det er meld lite vind under årets Færder, og det kan derfor ta tid før deltagerbåtene kommer ut av Indre Oslofjord.

Han opplyser forøvrig at det er lytteplikt på kanal 16 for alle som har VHF om bord. Kanal 16 er ingen skravlekanal. Da må du gå til kanal 73, understreker han.

Følg med på Færderseilaen på vår webcam i dag. Klikk her.