The Solar Navigator fra Amundsen Oslo
Årets Seiler 2005

Det norske seilfolket har talt; Kongen var den beste seileren i 2005

For første gang i historien ble avgjørelsen på hvem som fortjener tittelen ”Årets Seiler 2005” overlatt til seilfolket. I en periode på tre uker har de stemt på den kandidaten de mener fortjener prisen best. Vinneren ble Kong Harald som fikk 30% av stemmene.

Publisert Sist oppdatert

Sammen med Fram-laget vant Kongen gull i Europamesterskapet for IMS-båter, hvor mange av Europas beste storbåt-seilere var til stede. Konkurransen var tøff og med 37 deltagende båter var det en stor prestasjon å vinne! Med lang erfaring og godt mannskap, bekrefter Kong Harald nok en gang sitt talent innen seiling

Sluttresultatet ble som følger;

30 % av stemmene Kong Harald

23% ” Dag H. Usterud

22% ” Knut M. Frostad

15% ” Sonarlaget med Jostein Stordahl, Per Eugen Kristiansen og

Alexander Wang-Hansen.

10% ” Peer Moberg

Premien for ”Årets Seiler 2005” leveres av Norges eneste klokkeprodusent Amundsen Oslo. Trofeet er det meget eksklusive armbåndsuret; The Solar Navigator, som har en verdi av 60.000 kroner.

Kongen starter idag sammen med Fram laget i Færderseilasen. De seiler «Fram XV» båten de vant EM seieren med ifjor, og starten for dem går allerede kl 12.50.

Prisutdeling;

Utdelingen av prisen vil foregå i forbindelse med Færderseilasen i Horten, lørdag 10.juni kl 16.00 på hovedscenen, hvor Kongen vil være tilstede for å motta prisen.