Sikkerhetsutstyr ingen garanti i VOR

Sikkerhetsutstyr ingen garanti i VOR

- Å falle i vannet er ikke i bakholdet til en kappseiler, men fremme i seilerens bevissthet, sier movistars trimmer Peter Doriean. Han forklarer at det er umulig å være fastspent i VOR-båten til en hver tid.

Publisert Sist oppdatert

Det fremgikk på dagens pressekonferanse med ABN Amro Two i Portsmouth at Hans Horrevoets verken hadde sele eller svømmevest på seg da han ble skylt overbord. Det var skipperen Sebastien Josse som opplyste om dette.

Opp gjennom historien har flere falt i vannet fra de superraske båtene, og det vil de alltid gjøre, sier den 34- årige Doriean til The Daily Telegraph.

En seilas i Volvo 70-klassen betyr at både masten er i vannet på kryss og lens. Tonnevis av vann kommer innover dekket, og det er viktig å kunne bevege seg på hender og knær. Med en kort sikkerhetsline på redningsvesten begrenses naturlig nok bevegelsesmulighetene.

– Men selv når du har alt av sikkerhetsutstyr på deg, har du ingen garanti for å unngå å bli alvorlig skadet. Folk brekker armer og ben, og du kan bli skåret i ansiktet. Båten hopper gjennom bølger i 30 knop. Med en 30 knops vegg av vann slengt over deg blir du kastet rundt over hele båten, understreker Doriean.