Movistar med mer problemer

I sørishavet fikk movistar alvorlige kjølproblemer, båten tok i inn vann og startet å synke. Nå har det skjedd igjen, 400 n.mil fra land.OPPDATERT: Det siste er nå er movistar er forlatt og at mannskapet er blitt overført til ABN Amro 2

Publisert Sist oppdatert

SISTE: Med økende vindstyrke valgte skipper Bekking ombord i Movistar og forlate båten etter at kjølfeste for svingkjølen brakk både foran og bak. Mannskapet er nå trygt ombord i ABN Amro 2 etter å ha blitt overført mellom de to båtene via redningsflåten. ABN Amro 2 har også sine problemer med en død lagkamerat ombord. Movistar ble forlatt med pumpene i gang og satelittnavigasjonen på. Det er derfor håp om å redde båten. I stor sjø og på skarp slør i 25 til 28 knops vind hørte mannskapet et stort smell. Mannskapet for ned for å sjekke kjølen og kunne konstantere at båten tok inn vann. Denne gangen var det kjølpinnen som beveget seg med 50 mm i innfestningen.

Movistar tok kontakt med regattakontoret å ba om hjelp, men utsatte å spørre de nærmeste båtene om assistanse. ABN Amro som hadde sitt eget å tenke på. Det hadde vist Brunel også.

Gutta ombord tok på seg overlevingsdrakter med tanke på det verste. Karbon fiber brekker uten forvarsel. Etter instruksjoner fra land har laget for midlertidig reparert skadene ved å surre fast kjølen, men båten lekker fremdeles vann, så pumpene går uavbrutt.

Det siste er at ABN Amro 2 har kommet til unnsetning og at de seiler sammen med visuell kontakt. Brunel ligger nå på 5. plass, og har passert forbi både ABN Amro 2 og movistar.

Ericsson fikk 2. Plasering ved Lizard, 14 nmil foran Piratene. ABN Amro gikk i mål i natt, rett før midnatt. Ericsson, Piratene og Brasil vil gå i mål i ettermiddag.