ABN Amro 1 mot mål
Hans Horrevoets
ABN Amro 1 mot mål

ABN Amro 1 mot mål

Atlanterhavs etappen kunne blitt Volvo Ocean Races høydepunkt. Det ble en gigantnedtur med dødsfall. I natt tar ABN Amro 1 nok en seier.

Publisert Sist oppdatert

Alle drømte om rekorder. Her kunne den klassiske Atlanterhavsrekorden falle, og flere team tippet på å seile 600 n.mil på ett døgn, noe ingen enskrogs båter har klart før. Men værforholdne var for dårlige for å sette Atlanterhavs rekorden, og etter dødsfallet ombord i ABN Amro 2 der Hans Horrevoets ble skyldt over bord har gitt ett støkk i alle seilerne.

ABN Amro er alt passert Lizard point utenfor England. Punktet hvor Atlanterhavet går over til den engelske kanal. Her blir det delt ut poeng til båtene, og 3,5 av dem har gått til den sorte nederlandske. I natt går ABN Amro i mål etter ett perfekt utført seilas og en ledelse på nesten 200 n.mil. Men det blir nok en amputert feiring i Portsmouth vel viten om at lagets andre båt er på vei mot mål med en død lag kamerat ombord.

I dette øyeblikket ligger Ericcson an til å ta en imponerende 2. plass, men Piratene ligger bare 14 n.mil bak og seiler raskere. 78 n.mil bak Ericsson ligger Brasil som har enda bedre fart. Disse båtene er ventet inn på søndag formidag. Piratene og Brasil snudde i Atlanterhavet for å assistere ABN Amro 2 mann over bord manøver. Sannsynligvis vil disse båtene få godskrevet dette på resultatet.

Lengst bak ligger ABN Amro 2, movistar og Brunel. Disse båtene er ventet inn på mandag. Etter å ha ligget i mindre vind enn de lengre frem, er dette nå snudd. Bak troppen har mest vind. Brunel tok båten ut av racet for å optimalisere den slik at de unngitt sisteplasser. De startet bra på denne etappen, men har ikke klart å holde farten. Det er synd, fordi denne båten kunne bragt inn ny spenning i racet.

29 mai er det havneregatta i Portsmouth. 2 juli starter 8. etappe til Rotterdam. Denne etappen vil gå rundt hele Englang og Irland noe som vil by på taktisk seiling. 10. juni går racets siste havneragatta i Rotterdam. Siste etappe starter 15. juni og blir en sprint etappe mellom Rotterdam og Gøteborg.