Roy Disney kjøpte TP52 Pegasus tidligere i vår.
Patches som vant TP52 klassen i Miami i mars
Disney lager realityfilm fra havseilermiljø

Disney lager realityfilm fra havseilermiljø

Seileren og forretningsmannen Roy E. Disney skal lage realityfilm fra neste års Transpacific Race fra California til Hawaii. Mannskapet, en gjeng ungdommer, får utlevert en TP52 «Morning Light», som også blir tittelen på filmen.

Publisert Sist oppdatert

Laget skal være det yngste som noengang har seilt i den berømte havseilasen på totalt 2,225 nautiske mil. Seilerne skal plukkes ut gjennom en nøysommelig prosess og ingen av dem skal være skuespillere. Filmen får ikke manus og man vet ikke hvordan den vil ende. De yngste seilerne ventes å være 18 år, men gjennomsnittsalderen blir ventelig nærmere 21 år.

Disney er ikke primært opptatt av om seilerne vinner eller kommer langt bak på resultatlisten, men vil gjerne se hvordan en gruppe ungdommer som i utgangspunktet er ukjente overfor hverandre fungerer som et lag. De har imidlertid fått en båt som er rask nok til å vinne regattaen ettersom de to siste vinnerne av Transpac, «Alta Vita» og «Rosebud» begge er TP52.

Tom Pollack som er TP 52 klassens administrative leder har vært pådriver for prosjektet som har engasjert OL vinneren Robbie Haines som trener og VOR navigatøren Stan Honey som vil gi seilerne et intensivkurs i navigasjon. Haines vil stå for utvelgelsesprosesssen av et in ternasjonalt mannskap på 10 eller 11seilere samt tre reserver. Disse kan søke på websiden PacificHighProductions.com, som for øyeblikket er under etablering.

Så snart mannskapet er valgt ut vil seilerne gå gjennom flere måneder med trening, blant annet på Hawaii. Filmen som skal lages i High Definition kinokvalitet. Walt Disney Co. skal stå for distribusjonen og filmen skal være klar for å vises på en kino nær deg i 2008.