Dinartica Svolvær Race 2006

Proffene i seks båter seiler kvalifisering til Route du Rhum og hobbyseilerne deltar i Dinartica Svolvær Race. Mens de proffe skal seile nord om Skottland og gjennom Irskesjøen til mål, tar amatørenes seilas bare et par timer.

Publisert Sist oppdatert

Seilere i Nordnorge! Merk av helgen 4-6 august på kalenderen!

Starten på enmanns kvalifikasjonsseilasen for Route de Rhum finner sted da. 6 båter i 50 fots klassen stiller til start i Svolvær og seiler direkte til Dinard. Ruta går vest om Shetland og ned gjennom Irskesjøen.

Umiddelbart etter starten, går det første Dinartica Svolvær Race av stabelen. Seilasen er åpen for alle som ønsker, det vil i praksis si alle seilere i Nordnorge. Regattaean vil bli seilt etter LYS 2006.

Dinartica Svolvær Race blir en seilas rundt faste merker på Hølla, utenfor Svolvær.

Banen blir lagt etter vindforholdene, og får en varighet på ca 2 timer.

Seilere som er påmeldt, vil være i startområdet samtidig med Route de Rhum seilerne og arrangøren vil forsøke å starte regattaen umiddelbart etter at Route de Rhum kvaliken har startet.

Dette blir en sjelden anledning til å oppleve disse båtene på nært hold under seil. Tanken er at dette skal bli et fast innslag under Dinartica stopover i Svolvær i årene framover.

Etter seilasen blir det premieutdeling og sosialt samvær på kaia i Svolvær

Du kan melde deg på Dinartica Svolvær Race til Lars Erik Karlsen.

e-post: lars-ek@online.no