Erikstad og 49eren godt igang i Hyeres

Erikstad og 49eren godt igang i Hyeres

Bjørnar Erikstad i 2.4 meter og Christopher Gundersen/Jørgen Strømquist i 49er fikk en bra start på Eurolympregattaen i Hyeres idag.

Publisert Sist oppdatert

Erikstad som nå er fullverdig medlem av det norske landslaget i seiling satser for fullt mot Paralympics i Quingdao i 2008. Regattaen i Hyeres inngår som en del av programmet for forberedelsene og på regattaens første dag slo nordmannen til med 3 og 4 plass. Med det lligger han på 4. plass med samme poengsum som tredjemann.

Også den norske 49eren med Christopher Gundersen og Jørgen Strømquist fikk en fin start i Frankrike og startet regattaen med en flott 4 plass i et sterkt felt. I den andre gikk det ikke like bra for de unge norske seilerne. En OCS satte dem godt tilbake på listene. Elin Samdal ligger på 14. plass i Laser radial med plasseringene 11 og 12 og har dermed samme poengsum som svenske Karin Søderstrøm. I brettklassen RS:X for damer tok Jannicke Stålstrøm 21.plass i den første seilasen. De første seilasene har vært avviklet i svært lette og skiftende forhold. Hverken Finnjollen eller de norske laserseilerne hadde noen god dag i Hyeres. Peer Moberg endte på 17. plass i Finnjolle, mens Tim Sandberg var best av de norske laserseilerne med 29. og 22. plass og Kristian Ruth fikk en 32. og et svart flagg.