Eduard van Lierd
Grant Wharrington
Brunel i nye farger.

Så var de 7 igjen

Den australske Volvo Ocean Race båten «Brunel» klarte ikke å henge med konkurrentene og trakk seg i Melbourne for ombygging. På mandag er den tilbake i racet igjen.

Publisert Sist oppdatert

Bedre og få en god regatta enn bare sisteplasser var filosofien til Grant Wharrington, og valgte derfor å trekke båten fra Volvo Ocean Race I Melbourne for omfattende ombygginger. «Brunel» ble lastet ombord i Wallenius Wilhelmsen containerskipet I Australia 2. Mars og kommer frem til USA I morgen. Nå venter en ukes tøf monteringsarbeid for å få båten klar til havneregattaen 29. April.

«Brunel» har fått omfattende modifikasjoner. De viktigste forandringene er at båten har fått to stikkkjøler som sine konkurrenter, og ikke bare en i midten som tidligere. Riggen har blitt smalere som gjør at man kan seile med en en stor genua mer effektivt. Det er kjørt vektbesparelser som har ført til en tyngre bulb. Nye seil har blitt utviklet, og de nyestikkkjølene var ikke ferdig nåt båten ble satt på skipet. Båten vil være langt fra optimalisert og fintrimmet under havneregattaen i Boltimore.

Brunel er tegnet av den australske designeren Don Jones, mens designer Merf Owen har stått for ombyggingen.

Laget vil også få ombord noen nye seilere i Baltimore. Den nederlandske sponsoren Brunel ønsket og få med en nederlender ombord. Etter flere uttak har laget valgt 30 gamle Eduard van Lierd som vil bli baugmann om bord i«Brunel». van Lierd har erfaring med blant annet Roy Heiner, ABN Amros team manager.