Erik Snerlebakken er en av fire seilere på OLT-samling.

Unge seilere på Olympiatopp-samling

Fire unge norske seilere har nylig deltatt på Olympiatoppens samling for unge utøvere i taktiske og tekniske idretter. Målet er å gi utøverne et tettere forhold til Olympiatoppen.

Publisert Sist oppdatert

Av de til sammen 39 utøverne som deltok på den første samlingen på Toppidrettssenteret var fire deltakere plukket ut av Norges Seilforbund. Dette var zoom8 seilerne Mikkel Berger og Erik Snerlebakken og optimistseilerne Aleksander Berge og Helene Næss.

Bakgrunnen for utvelgelsen ble gjort etter følgende kriterier:

- prestasjoner, holdninger og atferd

- alder, kjønn og fremtidig potensial

- personlige mål og ambisjoner

- resultater og ranking

I tillegg vektlegges det at seilerne fremstår som gode forbilder, og at de er villig til å dele kunnskapen sin med andre i klubben/nærmiljøet der se seiler til daglig.

Bakgrunnen for denne første av flere samlinger var at Olympiatoppen i vinter gikk inn for å starte samlinger for unge utøvere i alderen 13-16 år. På denne måten håper man å gi utøverne opplevelsen av at det er noe mer å satse mot enn det som finnes på deres nåværende nivå.

Den første samlingen tok for seg tre temaer; hva som kreves for å bli toppidrettsutøver, utviklingsplaner/utviklingstrapper, og basistrening. Foredragholdere var Michael Jørgensen (ansvarlig for Teknisk/taktiske idretter i OLT) Åke Fiskerstrand (ansvarlig for «unge utøvere» i Olympiatoppen) og Nina Solheim (taekwondo-utøver i verdenstoppen). I tillegg var utøverne gjennom en økt med basistrening med Jon Aase i treningssenteret.

Les mer på seilforbundets hjemmesider:

www.seiling.no