Norwegian Steam tok tet i Miami

Eivind Astrup og taktiker Morten Henriksen fikk den best tenkelige åpningen på regattaen i Miami. Med 8, 1. og 2. plass har «Norwegian Steam» tatt ledelsen etter første dag i den sterke Farr 40 klassen

Publisert Sist oppdatert

61 åringen Eivind Astrup er i ferd med å etablere seg i toppen av den sterke Farr 40 klassen der klassereglene stipulerer at eieren selv må stå til rors. Med 4. plass i Key West for to måneder siden imponerte Astrup og hans nye taktiker Morten Henriksen, dansk proff med gode resultater fra H-båt og matchseiling.

Etter åttendeplass i den første seilasen igår tok laget ledelsen på den første lensen i den andre og passet godt på å holde konklurrentene bak seg helt til mål. I den tredje fikk den norske båten 2. plass og leder dermed det 19 båt store feltet med 11 poeng foran to båter som deler 2. plassen, den ene av dem tidligere verfdensmester Nerone fra Italia som har 14.

- Det kan bare gå en vei når man leder en regatta etter første dagen, sa Astrup som imidlertid var fornøyd med å motta Industry Partner Boat of the Day pokalen.