Maten tar slutt på Brasil1

Etter 19 døgn i sjøen er maten i ferd med å ta slutt for Frostad & Co. En langsom start og lite vind i søratlanteren har kullkastet kalkylene.

Publisert Sist oppdatert

Sult er ikke et ukjent problem for seilerne i Volvo Ocean Race. Da djuice ankom Cape Town for drøyt fire år siden var mannskapet hulkinnete etter at båten lå flere dager etter skjema. Nå kan situasjonen gjenta seg. Ombord på Brasil1 er det ikke lenger sjokolade, nudler eller andre snacks igjen og mannskapet må ta til takke med frysetørret mat, hvitløk og noe kryddersaus. Også her er det knapt med mat og fra lørdag må mannskapet basere seg på å spise flyvefisk eller hente annen mat fra havet.

Med 353 nm igjen å seile og 74 nm forsprang til Cayard ser Mike Sandersons mannskap ganske trygge ut med tanke på nok en etappeseier. Nå spås det imidlertid vindstille når båtene nærmer seg Rio og det forventes at feltet vil trekke seg kraftig sammen. Ihvertfall er kampen om 2. plassen langt fra avgjort og vi håper at sult ikke vil ta kamplysten fra Knut & Co, som nå drømmer om fete biffer på en god restaurant i Rio.

Rekkefølgen kl 1000 idag

1 ABN1 + 353

2 POTC + 74

3 ABN2 + 106

4 BRA1 + 110

5 ERIC +149

6 MOVI + 1249