Treningsfremgang for Moberg
Treningsfremgang for Moberg
Treningsfremgang for Moberg

Treningsfremgang for Moberg

Peer Moberg satser mot sitt fjerde OL og tilbringer mye vintertid i varmere strøk for å trene. Fremgangen skal være påtagelig.

Publisert Sist oppdatert

Moberg og svenske Daniel Birgmark er gamle konkurrenter fra Laserklassen. Nå trener de sammen i Finnjolle. Under kyndig oppfølging fra treneren Joakim ”Jocke” Wilsenius har Peer gjort store fremskritt og skal nå være raskest av treningspartnerne i mye vind, sannsynligvis som et resultat av iherdig vekt- og styrketrening i hjemlandet i fjor høst og i vinter. I tillegg kommer hans gode teknikk som er viktig fordi han stadig mangler noen kilo for å seile Finnjolla optimalt. Matchvekt er nå 97.5 kg. Det nærmer seg.

Den tredje samlingen i vinter gikk med til å teste utstyr. Det er svært viktig å samle erfaring om utstyrsalternativene og yttergrensene for de forskjellige mastetypene og seildesignene. Til denne samlingen kom også to gode polske seilere samt estlenderen Hares Liiv, en av Peer´s gamle konkurrenter fra E-jolle og Laser. Peer skal kjøre estmenderens bil som trekkvogn for begges båter og utstyr rundt i Europa i sommer, noe som vil spare Per for store utgifter.

Trener bruker video meget aktivt under trening, noe som er svært effektivt. Samarbeidet mellom Daniel Birgmark (GKSS), Johan Tillander (Västerås SF), finske Tiapo Nirkko (NJK) og Peer fortsetter, men seilerne flytter nå til Mallorca slik at gruppen har sin fjerde treningsamling der 14. – 24. mars. Denne samlingen er satt opp for siste testing av utstyr for å bestemme typer og modeller som skal brukes av treningspartnerne i kommende regatta sesong.

Årets første store regatta i blir i påsken med Eurolympregattaen fra Palma 4. - 15. april. Her blir Peer og trener frem til den neste Eurolympregattaen i Hyeres 21. – 29. april.

NSF har gjort en intensjonsavtale med det Finske Seilforbundet om et trenerbytte og deling av kostnader. Dette innebærer at NSF tar ansvaret for den finske Laser Radial jenta Sari Multala og det finske forbundet betaler kostnadene for Finnjolle trener Joakim ”Jocke” Wilénius for Peer fra mars 2006. Peer´s trening karakteriseres nå som meget seriøs og med god kvalitet, bedre enn før OL i Savannah i 1996 da han fikk bronsemedalge i Laserklassen.

KNS har som kjent ansatt Jan Steven Johannessen i 20% stilling som foreningens hovedtrener. Før han kan trå til for fullt bistår Niklas Skovli som KNS trener i 2006 og 2007.

Både KNS og NSF støtter nå Mobergs satsing mot OL 2008, men overslag går ut på at han vil trenge 300.000 årlig, noe det ennå ikke er total dekning for.