Ericsson er den store taperen
Neil McDonald

Ericsson er den store taperen

Brasil bommet på vei valget men har de siste døgnene seilt raskest. Den svenske båten derimot seiler rett og slett sakte, og skipper Neil McDonald får nok litt å forklare i Rio.

Publisert Sist oppdatert

Etter å ha rundet det vestre punktet i is begrensings porten jibbet de fire første båtene for å komme sydover mot mer stabil vind. Brasil og ABN Amro derimot hadde mer gunstig vindretning og kunne falle av på sydligere kurs. Det har spart dem mange mil, og Brasil dro av 50 n.mil på lederbåtene i natt.

Pirates of the Carribien var den første båten til å jibbe østover igjen etter å ha gått sydover fra porten. Det har de tjent mye på. De har også sikret seg i forhold til moviestar ved å seile lavere enn dem og ligger nå både syd og øst for den spanske båten. ABN Amro 1 har valgt å gå mer ekstremt syd. Det har de foreløpig tapt på. Men i syd er det mer stabil vind.

Ericsson var den siste båten til å jibbe østover. Det har ført til at de har falt bak Brasil, og ligger bare 45 n.mil fra sisteplassen. Dette er tragisk for den svenske båten som egentlig har seilt strategisk bra. De klarer bare ikke å holde farten oppe.

Dette er Ericssons begredelige resultater på etappeseilasene.

1. Etappe. Nest sist, med kun Brunel bak seg som hadde vært innom Madeira noen døgn for å fikse bommen.

2. Etappe, brutt, og sendt på laste båt.

3. Etappe, sist.

Resultater kl 16.00GMT, distanse til leder og fart Pirates of the Carribean - – 20,7 ABN Amro 1 +1 – 21,1 Moviestar +12 – 21,4 Brasil 1 +82 – 20,9 Ericsson +108 – 20,1 ABN Amro 2 +154 – 22.2