Søk i arkivet

De norske seilerne med medaljehøsten.
De norske seilerne med medaljehøsten.

To norske medaljer i VM for funksjonshemmede

Arrangøren klarte å få avviklet tre seilaser på siste dagen under VM for funksjonshemmede i Perth. Dermed kunne to seilaser strykes. Det slo både godt og dårlig ut for de norske seilerne.

De tre siste seilasene i handikap VM i Perth, Australia er seilt. Bjørnar Erikstad slet med forholdene i dag, og fikk 9.,7., og 10. plass. Han greide ikke å holde ledelsen, men tok en flott bronsemedalje. Sonar laget, med Jostein Stordahl, Alexander Wang-Hansen og Per Eugen Kristiansen, seilte bra i dag også og med plasseringene 4, 3, 6 seilte de seg opp til bronseplass sammenlagt, med lik poengsum som sølvvinerne. Resultater 2.4 mR 1. Heiko Kroeger, GER, 17 poeng 2. Helena Lucas, GBR, 20.5 poeng 3. Bjørnar Erikstad, Tønsberg, 30. poeng: 2, 3, (DNF), 2, 2, 3, 2,9, 7, (10) Sonar 1. GBR, 15 poeng 2. GER, 27 poeng 3. NOR, 27 poeng: 5, 4, (9), 3, (8), 1, 1, 4, 3, 6 Jostein Stordahl, KNS Alexander Wang-Hansen, KNS Per Eugen Kristiansen, KNS - Vi er utrolig godt fornøyd med resultatene, to bronsemedaljer viser at vi har trent riktig det siste året, og at det har gitt enorm erfaringsoverføring å komme inn på landslaget. At Seilforbundet har overtatt alt ansvar for handikap seilingen har virkelig gitt resultater, sier trener Frank Kirkeland. Hovedmålet før vi startet mesterskapet var å nasjonskvalifisere begge båtene til Paralympics. Dette klarte vi med klar margin. Det er utrolig viktig for seilerene at de nå har roen og tiden frem mot Paralympics.
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen