Mastebrekk for Brasil1
Mastebrekk for Brasil1

Mastebrekk for Brasil1

Den brasilianske VOR båten der Knut Frostad seiler har igjen hatt et alvorlig havari. Kl 7.30 norsk tid imorges brakk masten på tre steder mens båten surfet avgårde under full kontroll i 18 knops vind og flatt vann.

Publisert Sist oppdatert

Mannskapet på Brasil 1 jobber nå med å få satt på plass en nødrigg slik at båten kan seile for egen maskin til Eclipse Island, 1300 nm unna. Det var imorges kl 06.30 GMT da båten befant seg i posisjon 40,47.61S, 89,18.36E at uhellet skjedde. Årsaken til bruddet skal være at en strekkfisk som holder et av vantene på styrbord side brakk. Så langt er det ingen andre synlige årsaker til mastebruddet.

Nå ryddes det for harde livet med å samle så mange løse deler som mulig, men det er ingen skader på mannskapet eller på øvrige deler av båten. Det er ikke tatt noen beslutning på om båten skal gi opp etappen.

Ironisk nok er det nærmeste skipet det som har Ericsson med som last til Melbourne. Det er imidlertid ikke aktuelt å bli plukket opp av dette skipet som ikke har en kran som er stor nok til å løfte Brasil1 ut av vannet.