Let the games begin

Om mindre enn to timer starter innshore seilasen i Volvo Ocean Race 2014/15 og i Alicante er stemningen elektrisk

Publisert Sist oppdatert

Hovedbilde: Team SCA skipperen Sam Davies hadde et klart budskap til pubikum.

Tusenvis av tilskuere omkranset havna i Alicante da seilerne i formiddag defilerte foran båtene før de la ut for å kjempe om et mentalt overtak i årets Volvo Ocean Race.

Teller ikke i sammendraget

Det er nemlig slik at havneseilasene ikke teller i selve Volvo Ocean Race. Disse organiseres i en egen serie, men ved poenglikhet mellom to eller flere båter i jorden rundt seilasen, vil plasseringen i havneserien fungere som tiebraker.

Verbraak på plass

Blant de defilerende hilste vi i forbifarten på "navigatøren fra Majorstuen", Wouter Verbraak som deltar i Volvo Ocean Race for 3. gang, denne gang som navigatør hos Chris Nicholson på Team Vestas Wind.

Laget kom sent igang og fikk den siste av de syv båtene som er bygget til dette racet, men Nicholson er en erfaren rev, men 2. plass på den nå norske båten «Camper» i 2011/12.

Jentene mest populære

Blant de syv defilerende lagene var det ingen tvil om at Team SCA med skipperen Sam Davies i spissen er det mest populære. Da laget som det siste defilerte til båten var jubelen stor. Ingen tvil om at pulikum ønsker disse jentene all mulig suksess i regattaen.

Walker vant sist

Team Abu Dhabi med skipper Iain Walker vant inport seilasen sist gang i Alicante. Like bra gikk det ikke for laget i selve regattaen da Walker & co returnerte til Alicante med brukket mast etter bare noen timers seilas. - Derfor har jeg et særlig godt forhold til Alicante, sa Walker på pressekonferansen tidligere idag.

Flere nordmenn

Blant andre nordmenn i Alicante er Aksel Magdahl, coach for Team SCA. Også observert er Wolfpacks Grant Larsen som er her for å knytte kontakter og hente verdifull informasjon til sitt eget VOR prosjekt.

Forhåpentligvis er Grant med partneren Thomas Nilsson her med egen båt i 2017/18.