Tilskuerflåten var stor og krevde stor autoritet fra vaktbåtene
Mapfre tok 3. plass foran Dongfeng.

Første stikk til amerikanerne etter thrillerfinish

Det første skikkelige møte mellom de syv VO65 båtene endte i en thriller der fem sekunder skilte de to første båtene.

Publisert Sist oppdatert

14 knops vind og silkeføre møtte seilerne og en stor flåte tilskuerbåter da den første havneseilasen i Volvo Ocean Race ble kjørt i Aicante idag. Løpet var te runders pølsebane med vingmerker både oppe og nede slik at seilerne kunne velge begge steder om de ville ha styrbord eller babord runding. Hver runde tok ca. 15 minutter og seilasen var følgelig over etter tre kvarters seiling.

Chris Nicholson og «Vestas Wind» tok starten og ledet lenge på første kryss, men etterhvert kom både «AbuDhabi», «Dongfeng» og «Team Alvimedica» forbi. Jentene i «SCA» hadde en håpløs start og hjemmefavorittene i «Mapfre» strevde lenge med både fart og høyde.

«Vestas Wind» ble etter hvert forbiseilt av et helt kobbel og endte desidert sist i feltet, så her er det nok et stykke til toppformen. Kampen om seieren stor tilslutt mellom «Team Alvimdedica» med et ungt amerikansk lag, og Ian Walkers «Team AbuDhabi». Amerikanerne kom såvidt foran før den siste kryssen og selv om båtene gikk hver sin vei den siste lensen og derved skape stor spenning, holdt den 30 år gamle skipperen på «Team Alvimedica», Charlie Enright hodet kaldt. Da båtene møttes på hver sin hals, Enright for babord, jibbet amerkanerne rett foran og klarte med et skrik å holde forspranget til mål med seks sekunders margin.

Rekkefølge:

1. Team Alvimedica 14:52:02 - 1pt                                                                                         

2. Abu Dhabi Ocean Racing 14:52:07 - 2pts
3. MAPFRE 14:52:27 - 3pts
4. Team Brunel 14:52:48 - 4pts
5. Dongfeng Race Team 14:53:14 - 5pts
6. Team SCA 14:53:51 - 6pts
7. Team Vestas Wind 14:55:24 - 7pts 

Nå får seilerne en uke til finpuss før starten på etappe 1. fra Alicante til CapeTown starter neste lørdag, 11. oktober.