Wouter Verbraak kommer hjem til ferdig hus.

Far seiler, mor bygger hus

Når Wouter Verbraak idag legger ut på Volvo Ocean Race blir kona Kristine igjen i Lymington for å fullføre parets hus.

Publisert Sist oppdatert

Norske Kristine Høst Verbraak får ikke til til å kjede seg når mannen er ute og seiler. Frem til Volvo Ocean Race er over, i slutten av juni neste år, er hun byggherre for familiens nye hus i seilerbyen Lymington, vest i Solent. Sammen med deres sønn Nicholas, 10, skal hun råde på hjemmefronten mens Wouter navigerer «Vestas Wind» forhåpentlig vis til en topplassering i regattaen.

Den norsk-nederlandske familien som i flere år bodde i Oslo, solgte for noen år siden det de hadde her for å slå seg ned i Lymington. Der er det et bedre arbeidsmiljø for Wouter som er professjonell seiler og navigatør, og for Kristine som tidligere har jobbet og bodd i London, var det ikke noe stort offer å flytte tilbake til de britiske øyer. Også for unge Nicholas, som er en lovende Optimistjolleseiler, og som prioriterer regattaseiling hjemme denne helgen fremfor å dra til Alicante for å vinke far avgårde, er Lymington et paradis å vokse opp i. Helt uten røtter i Norge er de likevel ikke. Landstedet ved Kaupang utenfor Larvik er familiens base i sommerferien.

Men nå er det husbygging for alle penga. Kristine som er vant til at husbonden er ute på seileroppdrag, står klar til å organisere håndverkerne, og til å bestemme farger og detaljer. Når Wouter trår over terskelen i sitt nye hjem skal alt være på plass, for sent for ham å gjøre endringer, sier Kristine.