Nærmer seg Fernando de Noronha

Deja vu for Ian Walker

Abu Dhabi skipper Ian Walker gjentar suksessen fra forrige Volvo Ocean Race

Publisert Sist oppdatert

Han gjorde det igjen, Ian Walker. Som i 2011 valgte han det mest vestlige sporet før Doldrums. Lyktes med det, kom først gjennom og var den første til å runde Fernando de Noronha, øygruppen ca 200 nm fra østkysten av Brasil som er obligatorisk waypoint på den første etappen. Nå ligger han an til å gjenta bedriften, selv om Abu Dhabi bare ligger 11 nm foran den nærmeste konkurrenten, Brunel og Vestas Wind stadig tar innpå fra øst.

Hele flåten er nå gjennom Doldrums og holder 12-14 knops fart. Fernando de Noronha ventes passert idag. Abu Dhabi med 30 minutters forsprang til Brunel, ca fem timer foran Vestas, mens Team SCA neppe er rundt før 15-20 timer senere.

Neste utfordring for seilerne er passeringen av Ekvator, men det er av andre årsaker enn bygevær og vindstille. Det seilerne frykter, i hvert fall de av dem som ikke har passert Ekvator tidligere, er hva slags plager Kong Neptun vil utsette dem for. Hva er verst av å bli skamklippet eller å måtte spise bedervet mat? Noen grusomheter venter i hvert fall. 

Leg 1 Position Report (as of 03:40 UTC)

1. Abu Dhabi Ocean Racing, Ian Walker (GBR), 
2. Team Brunel, Bouwe Bekking (NED), 10.9 nm Distance to Lead
3. Team Vestas Wind, Chris Nicholson (AUS), 82.1 nm DTL
4. Dongfeng Race Team, Charles Caudrelier (FRA), 164.2 nm DTL
5. Mapfre, Iker Martinez (ESP), 193.3 nm DTL
6. Team Alvimedica, Charlie Enright (USA), 200.0 nm DTL
7. Team SCA, Sam Davies (GBR), 230.6 DTL