Fra stille til storm

Middel Sea Race fikk et tøff avslutning etter fire dager i vindstille. Se film

Publisert Sist oppdatert

Regatta på havet er på full vei tilbake, og Middel Sea Race fra Malta er i ferd med å bli ett av de store regattaene på høyde med Fastnet Race, Sydney Hobart og Bermuda Race. Det ble i år holdt for 33. gang og antall deltagere har typisk ligget på 25-30 båter. Men i løpet av de siste årene har regattaen blitt det seilerne i Middelhavet må være med på, og i år var det rekorddeltagelse med 99 deltagere.

Utfordrende havseilas

Regattaen starter på øya Malta hvor båtene runder seiler nordover, rundt Secilia mot klokken, sydover til rundt øyene Pantelleria og Lampedusa, så østover mot mål på Malta. Distansen er på 608 nm, og byr vanligvis på ulike utfordringer. Rekorden har båten «Rambler» med ett døgn, 23 timer og 55 minutter, satt i 2007. I år var første båt i mål først etter tre døgn og ti timer. Etter det kom vinden med opp mot 50 knops vind. Kun halvparten av båtene fullførte

De små båtenes race

Med mye vind på slutten, så var det de mindre båtene som dominerer resultatlisten. «Artie», en J122 vant sammelagt. Båten brukte fire døgn, 13 timer og 35 minutter på regattaen. En Xp44 tok andre plass, mens en ny spennende båt, Neo 400 Carbon tok tredje plass. En 33 fots moderne turseiler fra Tyrkia, Azuree 33 kom på en imponerende fjerde plass, foran TP52, Class40, Mini Maxi og 100 fotere.

Du finner mer om regattaen her.

J/122 «Artie» vant over all.
Esimit Europa 2 tok line hounor.