Å unngå vindskyggen av Sri Lanka

Det bir utfordringen for Volvo Ocean Race seilerne de neste dagene.

Publisert Sist oppdatert

Den korteste veien på kryssen mot Malakkastredet går tett under Sri Lanka, men høye fjell på opptil 2000 meter kaster lange vindskygger. Sørsmålet navigtørene stiller seg nå er hvor tett man skal gå.

Dongfeng skipper Charles Caudrelier føler på dilemmaet. Hans båt har bygget seg opp en klar ledelse, men skipperen vet at om han havner i vindskyggen, først i le av India, siden Sri Lanka,  kan båtene aktenom og i le seile rundt dem og kaste om på rekkefølgen. Holder vinden seg for Dongfeng vil laget ha fordel av å ha valgt den korteste ruten, men om vinden står bedre til havs kan det bli kostbart for lederbåten.

- Det blir vanskelige beslutninger å ta, sier Caudrelier som frykter at denne etappen blir avgjort av flaks mer enn dyktighet.

Før denne etappen delte forhåndsfavoritten Abu Dhabi, Dongfeng og Team Brunel ledelsen i Volvo Ocean Race. Nå har outsideren Dongfeng overtatt ledelse i seilasen, og Charles Caudrelier som også var med Franck Cammas på vinnerbåten i det forrige Volvo Ocean Race er i ferd med å overta favorittrollen.

Etappe 3, posisjoner kl 03:40 UTC

1. Dongfeng Race Team, Charles Caudrelier (FRA), 2811.5 nm Distance to Finish

2. Team Brunel, Bouwe Bekking (NED), 34.4 nm Distance to Lead

3. Abu Dhabi Ocean Racing, Ian Walker (GBR), 37.2 nm DTL

4. MAPFRE, Iker Martinez (ESP), 56.3 nm DTL

5. Team Alvimedica, Charlie Enright (USA), 62.4 nm DTL

6. Team SCA, Sam Davies (GBR), 77.4 DTL