Brunel var nummer tre
Mapfre ved runding som 4. båt
Abu Dhabi på 2. plass konsolliderer sammenlagtledelsen.

Alvimedica først rundt Kapp Horn

Det å runde Kapp Horn står høyt på en hver seilers ønskeliste. Å gjøre det som leder i Volvo Ocean Race er selve drømmen.

Publisert Sist oppdatert

Hovedbilde; Team Alvimedica var først rundt Hornet. F.oto Rick Tomlinson.

Kapp Horn og seilasen gjennom sydishavet er de to største utfordringene innenfor kappseilas på havet og gårsdagen minnet alle om at det er stor avstand fra triumf til tragedie. Mens ungdomsbåten «Team Alvimedica» med sin 30 årige skipper Charlie Enright rundet hornet først ytidlig på ettermiddagen, måtte den andre skipper Charles, «Dongfeng´s» Caudrelier se at drømmen om sammenlagtseier kunne gå i knas med det fatale mastebrekket før morgengry.

«Team Alvimedica» passerte Kapp Horn 1407 GMT, 15 minutter foran sammenlagtlederen «Abu Dhabi Ocean Racing».

«Team Brunel» på 3. plass og «MAPFRE» på 4. passerte med to minutters mellomrom, henholdsvis kl 1523 og 1525.

Etappen er imidlertid ikke på noen måte over. Veien nordover langs kysten av Søramerika byr på mange utfordringer inntil båtene forventes til brasilske Itajai 5.-6. april.

For «Team Alvimedica’s» 30 år gamle skipper skipper Charlie Enright var rundingen av Kapp Horn kulmineringen av en åtte års drøm som startet da han deltok i Transpac Race på TP52 «Morning Light» som ble til Disney filmen ved samme navn. Da fikk han ideen om en gang å seile i verdens ledende havseilas.  Selv om det ikke deles ut poeng for passeringen av Kapp Horn, var ledelsen for det unge laget likevel spesiell. - For meg handler det meste av denne regattaen om å konkurrere. Men denne etappen er litt forskjellig. Dette er temmelig spesielt for oss, sa Enright fra Bristol, Rhode Island, klart den yngste skipperen i Volvo Ocean Race.

For «Dongfeng Race Team» som startet etappen i delt ledelse med «Abu Dhabi» var mastebrekket tungt å svelge. Nå seiler båten for nødrigg inn til Ushuaia i Argentina. Herfra gjelder å komme raskest mulig til Itajai i Brasil og få på plass ny rigg før havneseilasen går 18. og neste etappe starter 19. april. Det kan bli tøft nok for det fransk-kinesiske teamet som vil ha tapt verdifulle poeng til «Abu Dhabi» som med mindre den også blir utsatt for uhell, vil ha en klar ledelse etter denne etappen. 

Leg 5 (6,776 nm) Position Report (03:40 UTC)
1. Team Alvimedica, Charlie Enright (USA), 1759.2 nm Distance to Finish
2. Abu Dhabi Ocean Racing, Ian Walker (GBR), 0.4 nm Distance to Lead
3. MAPFRE, Xabi Fernandez (ESP) 15.6 DTL

4. Team Brunel, Bouwe Bekking (NED), 20.3 nm DTL
5. Team SCA, Sam Davies (GBR), 560.2 nm DTL