Eirik Verås Larsen har vært ansvarlig for landslagsseilernes kondisjonstrening. Her med Mathias Mollatt.

Flott finaleseilas av Mollatt

Etter en jevn serie med mange topplassernger kunne Mathias Mollatt juble etter dagens medaljefinale.

Publisert Sist oppdatert

I et et finalefelt med ti av verdens beste Laserseilere seilte Mathias Mollatt seg til 4. plass i dag. Det holdt også til 4. plass sammenlagt, riktignok med 14 poeng opp til bronse, men nok til å slå seilere som Tom Burton (AUS) og Rutger van Schaardenburg (NED). For Mollatt var dette et gjennombrudd i OL klassen Laser som vi har ventet på en stund, men som nå ble utløst under krevenede og variable forhold på Palma. Det deltok 164 båter i regattaen. Det sier noe om Mollatts prestasjon som man må helt tilbake til Kristian Ruth på sitt beste og Peer Moberg for å finne maken til.

Mollatt selv var overveldet og utladet etter målgang, og tilskriver resultatet til en kombinasjon av ny spansk trener, Anton Garotte, eksepsjonell lagånd i det norske laget og at de har fått trene med de beste utlendingene, som for eksempel vinneren Philpp Buhl (GER) før regattaen.

Nå drar Mollatt sammen med noen av seilerne til Hyeres for å forberde seg til verdenscupregatta, før han og de andre kommer hjem til «landskamp» i kortbaneseiling på Tjuvholmen 8. mai mot lag fra Sverige og Danmark.


Sportssjefen Jan Steven Johannessen kommenterer den norske innsatsen generelt: