Sonarlaget og Bjørnar Erikstad i 2.4 m vil bli berørt av vedtaket.

Ingen seiling i 2020 Paralympic Games

Til tross for sterkt engasjement fra ISAF for å få omgjort tidligere vedtak, blir det ikke seiling på det paralympiske programmet i 2020.

Publisert Sist oppdatert

Etter at International Paralympic Committee’s (IPC) vedtok 3. Februar i år at seiling skal ut av det olympiske programmet, her det vært hektisk aktivitet for å få vedtaket omgjort. 

2. april møtte ISAF president Carlo Croce og Visepresident Scott Perry lederen for IPC Xavier Gonzalez, og Paralympic Games Sport & NPC Services Senior Manager, Juergen Padberg i Bonn. Det ble her bekreftet at valget av disipliner for Tokyo 2020 er definitivt avsluttet og at IPC’s vedtak 3. Februar blir stående. 

Inntil nylig har seiling for funksjonshemmede, og spesielt paralympisk seiling vært styrt av en søsterorganisasjon til ISAF, the International Association for Disabled Sailing (IFDS). IFDS har hatt tre muligheter til å fremme saken om å opprettholde seiling i 2020, men klarte ikke å overbevise IPC. 

IFDS ble slått sammen med  ISAF i november 2014 for å kunne videreutvikle seiling for funksjonshemmede. IPC vurderer denne sammenslåingen med ISAF som positiv og ønsket ISAF velkommen som nytt medlem i IPC. Trolig vil dette øke mulighetene for å få seiling tilbake på det paralympiske programmet i 2024.

For Norge som har et av verdens beste paralympiske lag med medaljesjanser både i 2.4 meter og Sonar er dette svært kjedelig.