Volvo Ocean Race

Fem båter innen 20 minutter

En av effektene ved like båter i Volvo Ocean Race er hvor liten avstand det er mellom båtene.

Publisert Sist oppdatert

Ved siste posisjonsangivelse idag morges har «Brunel» overtatt ledelsen når båtene nå har passert det østre hjørnet av Brasil og er på vei mot det Karibiske hav. Ekvator ventes passert ved middagstider idag.

Målt i distanse til mål er det lite som skiller de fem første båtene, kun ca 20 minutter i seiltid. Likevel er det en viss lateral spredning i feltet, idet "Team SCA" har dratt seg ca 20 nm til for de andre. Det kan gi utslag når båtene kommer inn i den østlige passatvinden som venter dem lenger nord. Når båtene samles mellom Windward Islands får vi svaret.

"Dongfeng" har fått opp farten etter mastebruddet og har ledet seilasen de siste døgn, inntil idag morges. Med så liten avstand mellom båtene forandrer den innbyrdes rekkefølge seg stadig, og "Abu Dhabis" forsprang på 7. poeng ved starten på etappen kan delvis spises opp i en jafs, men det kan selvsagt også slå ut den andre veien. Det gjør regattaen ekstra spennende. I skrivende stund ligger "Dongfeng" på 2. plass, "Abu Dhabi på 4.