Søk i arkivet

Victory Challenge Lost both matches against Mascalzone Latino in the semi finals in division 2.
Louis Vuitton Cup act 12 for the 32nd Americas Cup. Day 8.
Valencia, Spain.
***EDITORIAL USE ONLY***
© Oskar Kihlborg/ Victory Challenge
Victory Challenge Lost both matches against Mascalzone Latino in the semi finals in division 2. Louis Vuitton Cup act 12 for the 32nd Americas Cup. Day 8. Valencia, Spain. ***EDITORIAL USE ONLY*** © Oskar Kihlborg/ Victory Challenge Foto:

Americas CupSiste sjanse for Alinghi

Tirsdag starter Loius Vuitton Cup Act 13 i Valencia. Det er en fire dagers fleet race seanse og det er siste gang Alinghi får mulighet til å seile mot hele feltet. Deretter må de sitte på sidelinjen og vente på at det står en utfordrer igjen.

Tirsdag legger 12 Americas Cup båter seg opp på startlinjen i Act 13 i Valencia. Fleet race står på programmet i fire dager til ende. Deretter starter utfordrerregattaene for de 11 andre lagene.

Avgjørende. Fleet race konseptet ble innført av Alinghi som et nytt og spektakulært event i AC-konseptet. Men selvfølgelig er det blodig alvor når de 12 lagene møtes. Denne gangen er det ekstra viktig å hevde seg.

Den utfordrer som vinner dette fleet race får fire poeng, de tre neste tre poeng. De som kommer på 5. til 7. plass får to poeng, mens resten får et poeng. Det ene ekstra poenget kan gi laget en plass i semifinalen den 7. mai. Det gir ekstra motivasjon foran denne ukens øvelse utenfor Valencia.

Siste sjanse. Denne uken er også spesiell for Alinghi siden det er siste gang de før mulighet til å måle seg med andre båter. Neste korsvei er 23. juni. Da står en utfordrer igjen og det er dags for Americas Cup.

Alinghi har ennå ikke bestemt seg for hvem som skal styre under finalene. Denne uken er det Ed Baird som holder lykkehjulet, men det er også mulig at Peter Holmberg får en sjanse.

Om bord i Emirates Team New Zealand er det heller ikke noe som er helt avklart. Dean Barker kommer ikke til å styre under fleet race. Det skal Ben Ainslie gjøre.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen