39éme Semaine Olympique Francaise

Elin Samdal tok sin første World Cup-seier

Elin Samdal tok sin første World Cup-seier

Publisert Sist oppdatert

Etter at resultatene under World Cup-regattaen på Mallorca tidligere i måneden langt fra var oppløftende, har hun fått en knallstart under de lette forholdene som rådet første dag i den franske Middelhav-byen Hyeres. Først ble det 8. plass i innledningen, før hun smalt til med seier i gårsdagens andre seilas.

– Jeg turde å mislykkes på Mallorca uten å gå på grunn fullstendig, og nå tok jeg min første World cup seier enkeltvis i Laser Radial, en utrolig deilig følelse! Totalt ligger jeg på 5. plass med 4 poeng opp til 1.plassen. 110 radialer deltar. Det er ennå mange race å seile, men en god start, det har det vært, sier hun.

Klassen ledes av franske Charlotte Blon, foran Aleh Jo, New Zealand og Katarzyna Pic fra Polen. Danske Alberte Lindberg ligger på plassen foran Elin Samdal. Cathrine Gjerpen, KNS er foreløpig nummer 87 med 45. og 35. plass.

FORTSETTER I TOPPEN. Til tross for at Peer Moberg fra KNS ikke fikk de optimale forberedelsene da han regelrett sprakk sitt nye regattaseil under treningen lørdag, fortsetter Moberg der han slapp på Mallorca. Etter to seilaser ligger han på 11. plass sammenlagt med 23. og 6. plass som enkeltresultater.

Også Bjørnar Erikstad fra Tønsberg i 2,4 mR er kommet godt i gang og bekler 5. plassen sammenlagt. 2. og 6. plass er fasit for ham etter første dag i det 14 båter store feltet. I Sonar ligger Jostein Stordahl, Per Eugen Kristiansen og Aleksander Wang-Hansen fra KNS på en 6. plass etter en 4. og 5. plass. Det er svært jevnt i den 8 båter store klassen, og de er á poeng med laget som ligger på 3. plass. Det israelske laget som leder er i særklasse med to seire.

Grunn til å være fornøyde har også Christopher Gundersen, Vestfjorden og Frode Bovim, Soon. De åpnet med en 9. plass og ligger på 10. sammenlagt blant 76 andre lag.

Blant 188 Laser-seilere kjemper Stian Tuv, Nesodden og Kristian Ruth, Asker midt i feltet. Klassen er inndelt i fire grupper, og med henholdsvis 20. og 30. plass ligger Stian på 77. plass og Kristian på 117. plass sammenlagt.

LITT TUNGT. For Eivind Sinding-Larsen, Bærum i RS:X og 470-jentene Tina Løken Nilsson, Moss og Lina Beyer Strømquist, Asker ble første dag tung. De sliter i bunnen av feltet med henholdsvis 105. og 57. plass.

Helt fornøyd er nok heller ikke Jannicke Stålstrøm fra Horten. 33. plass etter første dag av 71 RS:X-seilere er nok under hennes egne forventninger