Volvo Ocean Race

Building Ericsson VOR08

Ericsson godt i gang med bygget

Midt i det som er regnet for et av verdens fremste teknologi-klynger bygger Ericsson Racing Team en av verdens mest avanserte racing båter. Onsdag fikk inviterte en liten sniktitt på det som skal bli tredje generasjonen VO70. ERT ligger godt an i løypa.

Kista utenfor Stockholm er samlingspunkt for flere av de største og mest fremgangsrike bedriftene innen IKT. Midt blant disse, og bare et stenkast unna hovedkontoret til Ericsson, bygger Ericsson Racing Team sin nye VO 70.

Onsdag var det offisiell åpning av verftet. Alle de fremmøte fikk et glimt av innholdet i den store ovnen som skal romme den 70 fot lange båten, men ingen hemmeligheter ble avslørt. Det rådet strengt fotoforbud og alt som ikke kunne vises frem var ute av syne.

TOPP FART. Det som imidlertid var imponerende var hele apparatet som faktisk er i gang. Et byggeteam på rundt 25 mennesker jobber så å si konstant på verftet. 1. mai er ikke en fridag der i gården og det jobbes fra syv på morgenen til 23 på kvelden. Minst.

Killian Bushe leder byggingen og han står bak de to siste vinnerbåtene i Volvo Ocean Race. Ericsson Racing Team har med andre ord langt bedre tid enn sist gang til å forberede seg.

- I alle de årene jeg har bygget båter så er dette det helt klart beste verftet. Vi har fått alt det vi ønsket oss, sier Bushe.

INGEN SPARING. Det inkluderer to digre ovner, et par snekker verksteder, støperom og alt annet vi ikke fikk se. Det som skal bli båten står lagret i en fryse kontainer. Inne ligger ruller med karbon.

- Vi kom til startlinjen for sent forrige gang. Denne gangen skal vi være bedre forberedt, sier Carl-Henric Svanberg, toppsjef i Ericsson og nå inne i sitt tredje VOR prosjekt.

Hvis alt går som planlagt skal ERT båten sjøsettes til høsten. John Kostecki, skipper for ERT, er godt i gang med å velge ut sitt mannskap for starten i 2008.