Færderseilasen 2007

F¾rderseilasen 2005, F¾rder'n

Rekordene renner inn i Færder`n

Hver eneste dag blir det slått rekorder i Færderseilasen. Siden det fortsatt er åpent for etteranmeldinger renner det inn båter. Det er muligheter for 1200 påmeldte i jubileumsåret.

Publisert Sist oppdatert

Hver eneste dag blir det slått rekorder i Færderseilasen. Siden det fortsatt er åpent fir etteranmeldinger så renner det inn båter. Det er muligheter for 1200 påmeldte i jubileumsåret.

REKORD. Den forrige rekorden i antall påmeldte er fra 2004. Da var det 1101 påmeldte til den klassiske regattaen mellom Oslo og Horten. I år er seilasen 60 år og det virker som om seilerne går båt av huse for å melde seg på.

Mandag var det 1114 påmeldte. Dagen etter hadde ytterligere fire meldt seg på og slik fortsetter det.

RENNER INN. I følge KNS var det 1047 deltakere i fjor - og 114 av disse var etteranmeldt. Hvis det kan regnes som en prognose så kan vi se 1200 påmeldte til regattaen.

- Vi synes det er veldig hyggelig at så mange har lyst til å delta. Akkurat nå holder vi på å legge puslespillet med starter og innkomsten i Horten. Det er mange båter, sier Trine Tjøm i KNS.

SALG. Hun mener at det fortsatt voksende båtsalget er noe av hovedforklaringen på at så mange vil delta i år.

Årets Færderseilas blir spesiell for mange, men for skipper Kjetil Bergmo, KNS, og mannskapet Carmen IV så blir det en veldig spesiell seilas. De seiler nemlig båten som vant den aller første Færderseilasen for 60 år siden.