Norges Cup i Bergen

Glad dag på fjorden i Bergen

Glad dag på fjorden i Bergen

278 joller seiler Norgescup i Bergen denne helgen. Arrangøren er strålende fornøyd med oppmøtet, og seilerne fikk etter hvert litt vind å glede seg over.

Fredag har det vært rene kolonnekjøringen opp Hallingdalen og over fjellet til Bergen. Hele 278 joller er registrert på andre regatta i Norgescup 2007, som foregår på Hjellestad denne helgen. Disse fordeler seg på 76 E-joller, 134 Optimist, 51 Zoom, 13 Laser og fire 29er.

- Det er strålende. Bare de mest ivrige tar turen over fjellet til Bergen. Spesielt morsomt er det at vi har så mange E-joller, noen få flere enn i forrige NC-regatta i Moss. At vi har fått så mange Optimist er også fantastisk, sier arrangementsansvarlig Marit Schjøtt til SEILmagasinet.

LABRE. Dagen startet med temmelig labre vindforhold. På banen for Optimist og Zoom ventet banemannskapet på en varslet vinddreining før de satte banen og blåste i gang seilasene. Her ble det bare tid til to seilaser. Den andre seilasen ble satt i gang, men etter en vind- og strømendring, kombinert med et merke i drift ble seilasen annullert og måtte startes på nytt etter omlegging av banen. Banen for E-joller og Laser lå lenger ut, og der var det vindforhold til å avvikle tre seilaser.

- Vi har store dybder her, og da tar det tid å legge om banen. Søndag er det varslet mer vind, sier Marit Schjøtt

Resultater etter første dag:

E-jolle:

http://www.bergens-seilforening.no/ftp/NC2007/Europa.htm

1. JONATHAN SCHJØTT STAUBO, Bergen

2. ANETTE MELSOM MYHRE, Asker

3. KRISTIAN SKARSETH,, Asker

Zoom 8:

1. Erik Norum Snerlebakken, Moss

2. Jens Kristian Hole, Moss

3. Mathias Kvitrud Haugstad, Asker

Optimist, eldste klasse (etter første seilas):

1. Martin Mejlænder Larsen, Bærum

2. Henrik Begby, KNS

3. Harald Fæste, Drøbak

Du finner alle resultatene her