Americas Cup

Har spanjolene en sjanse?

Har spanjolene en sjanse?

Deasfio Espanol har ikke slått Emirates Team New Zealand en eneste gang i løpet av Round Robin 1 & 2. Kiwiene forventer likevel ingen enkel match når semifinalene begynner mandag.

Seminfinalene er et helt annet spill enn det som har vært spilt frem til nå. Den første som får fem seire vinner. Den som taper er borte. Makismalt ni matcher for hver av de to parene som nå er plukket ut, med andre ord.

OVERLEGNE. Emirates Team New Zealand valgte seg Desafio Espanol som sin hovedmotstander i semifinalene. Like greit siden de ikke har tatt et eneste tap fra spanjolene. Men kiwiene er likevel ydmyke.

- Alle sier vi er favoritter i kampen mot spanjolene, men etter det jeg kan se så er vi to helt like lag med blanke ark. Jeg forventer at vi må seile alle ni matchene for å kåre en vinner, sier Terry Hutchinson, taktikker på Emirates Team New Zealand.

Spanjolene er klare. Men det er liten sjanse for at de overlever semifinalene.

- Vi har hvilt oss, studerts Emirates TNZ prestarter og gjort noen småendringer på båten. Vi er høymotiverte og konsentrerte. Hvis det holder til en seier så er det fantastisk, sier Karol Jablonski, rormann på Desafio Espanol.

START. De sentrale personene Oracle BMW Racing og Luna Rossa holdt seg til de samme frasene under søndagens pressekonferanse.

Mandag klokken 15.00 starter den første matchen i semifinale seilasene.