ABN Amro North Sea Regatta 2007

North Sails Treningsamling Holmsbu 2007

Team Bergen til Nederland

Onsdag denne uken flyr mannskapet i Team Bergen til Nederland for å delta i ABN Amro North Sea Regatta 2007 i Scheveningen. De skal seile den "gamle" IMX40 Ocean Warrior, som ble seilt til Ijmuiden i påsken.

Publisert Sist oppdatert

- Båten har nå ligget en uke på land og tørket og blitt preppet i bunnen. Båtmannen vår som er i Nederland nå kan melde om vind mellom 4 og 35 knop og temperaturer rundt 25 grader. For regattadagene ser det ut til å bli rundt 20 knops vind, noe som passer oss krigere godt! I følge nederlenderne pleier det å blåse mye under denne regattaen, eller som de selv sier: "Shit blowing off the dikes", forteller Nils Melsom Kristensen i Team Bergen.

Team Bergen er veldig fornøyde med starten på 2007-sesongen her hjemme rent resultatmessig. I NSR er det påmeldt ca 100 båter i IRC/ORC club. Mange kjente navn som for eksempel Peter de Ridder og Roy Heiner, og båter fra mange nasjoner, men det er kun en norsk båt.

- Torsdag 24. mai skal vi trene, og fredag braker det hele løs. Siste seildag er mandag 28. mai. Mannskapet vil for denne regattaen består av det faste kjerne-mannskapet fra Team Bergen, og i tillegg Arthur Elliot som co-skipper, samt to nederlendere, sier Kristensen.