Shorthanded seiling

Tracking og årer i 1000Mile Race

Det er bare uker igjen til starten på tomannsregattaen 1000Mile Race starter og de 30 påmeldte båtene gjør seg klar. Det blir satellitt tracking på alle båtene og det blir også lov til å ro.

- Jeg har selv rodd forbi en J/109 i Round Brittain race. Vi klarer å få båten opp i 2,6 knop med årer, forteller Huib Swets, initiativtaker til Nordsjøen desidert hardeste seileventyr.

TRADISJON. Han skal selv seile sin De Ridder 40 i regattaen, og har akkurat fått ny mast. Årene har han fra tidligere.

- Vi vil gjerne opprettholde den tradisjonen som både Round Brittain Race og OSTAR har når det gjelder roing, forteller Swets.

Det er fire norske båter blant de påmeldte. Trond Åsvoll er på vei over Atlanterhavet i en katamaran, men han skal være på plass med sin Siw Bonita, en Bavaria 38. Han skal bytte mannskap i Bergen foran Visitt Shetland Race som er en etappe i 1000Mile Race. Karl Otto Book stiller i sin Mini Pluto, Geir Almquist og Stein Varjord seiler Siste Skrik, en TRT 1200 og Helge Ivarsøy og Jon Amtrup seiler Embla3, en Van de Stadt 40.

EN TIL. Jens Holthusen, tidligere ivrig shorthanded seiler i sin Clase Zero, stiller til start sammen med Reinhard Diederichs-Holthusen i en tysk First 36.7.

Huib jobber for øyeblikket sammen med selskapet Startracking for å få på plass tracking på alle båtene. De går for en løsning med visning i Google Earth og signaler via Iridium.

FLERE. Flåten starter fra Iljmuyden 10. juni. Når starten for Visitt Shetland Race går den 20. juni får de langveisfarende følge av ytterligere 25 båter som er påmeldt - så langt.