Seilmakeren Doublehanded

ILLE MORO først til Stavanger

ILLE MORO først til Stavanger

Det har vært en natt med fin vind og mye kryss, og mens ILLE MORO har Stavanger i sikte, ligger hovedfeltet godt plassert i Karmsundet og kan glede seg over utsikten til Haugesund.

Også i fjor kom parhestene Daae og Kamfjord først til Stavanger, så etappen Bergen–Stavanger er noe de åpenbart har fått draget på. De har opparbeidet en luke til Tor Hove og Jørn Osnes i ELANOR, som igjen har Leif Martin Drange og Karl Otto Book i HYGGEN IX om ikke akkurat på hekksjøen, så i alle fall innen synsvidde.

Det er dog ikke disse to som er ILLE MOROs største utfordring når det kommer til plassering på handicap. Den største trusselen i så måte står Kjell Ove Klungrehaug og Frode Haugland for, for til tross for ødelagt storseil som gjør at de må seile permanent med ett rev, ligger de som fjerde båt på vannet, og de er såpas nær teten at de med sitt LYS-tall på 1,29 kan ligge godt an mot ILLE MOROs 1,34.

Vinden har imidlertid løyet, og det taler ikke i favør av VENTUS, som ikke kan strekke ut full duk nå.

Først i feltet av båter med lavest LYS-tall, ligger far og sønn Espeseth; henholdsvis Finn og Håvard. De har nå lagt Karmsundet bak seg og kan rette blikket mot Stavanger. Om de er langt nok foran Otto Hægland og Ove Gullbrå (som seiler med krabbeteine i forpiggen – se SEILtv) i TAYO. Espeseths GLEDEN har LYS-tall 1,22 mot TAYOs 1,18.

Utenfor Karmøy truer imidlertid EXCITER med Øyvind Gulbrandsen og Gjert Pettersen. Med sin Scanmar har de seilt utaskjærs hele veien fra nord for Bømlo, noe de åpenbart har tjent på. De har også måltall 1,18 og i nord/syd-retning ligger de nå helt på høyde med GLEDEN. De har imidlertid en lenger distanse å seile når de skal runde sydspissen av Karmøy.