Breitling Cup

Kan bli to gull

Kan bli to gull

Publisert Sist oppdatert

Jannicke Stålstrøm fortsatte sin gode seiling siste innledende dag og leder klart i brettklassen. For de norske seilerne i Star ble det et hakk ned etter gårsdagens seilaser, men med 2. plass sammenlagt har de et glitrende utgangspunkt før finalen, som kan ende med deres første virkelig store, internasjonale triumf.

Også for Jannicke Stålstrøm vil en seier i dag bli et av høydepunktene i hennes lange karriere.

– Slik Jannicke seiler i lett vind kan hun ta gull i OL, mener sportssjef Espen Guttormsen.

IKKE TIL FINALEN. Ytterligere to norske båter var innen rekkevidde for å nå medaljefinalen, som består av de 10 beste båtene.

Elin Samdal ble nr. 14 i Laser Radial og kunne med noe mer «stang inn» og en sterkere avslutning; det ble 23., 26. og 23. plass i de tre siste seilasene, vært i finalen. Gledelig i går var imidlertid at også Cathrine Gjerpen begynner å vise at hun kan. Fire plasseringer i topp ti mot slutten av serien – hvorav hun vant en regatta – var meget sterkt og gir løfter om en spennende fortsettelse.Til slutt endte hun på 43. plass.

Hadde Yngling-laget med Siren Sundby, Lise Birgitte Fredriksen og Alexandra Koefoed deltatt første dag, ville også de garantert vært i medaljefinalen, men med tre DNS’er i protokollen ble det kun en 14. plass.

For de øvrige norske seilerne endte Breitlng Cup slik:

31.plass for Tina Løken Nilsson og Lina Beyer Strømquist i 470

27. plass på Christopher Gundersen/Frode Bovim i 49er

34. plass på Eivind Sinding-Larsen i RS:X.