Team Bergen

Uvante forhold i Nederland

Uvante forhold i Nederland

Strøm og vindstille skapte nye utfordringer for Team Bergen i Nederland. De endte til slutt på en 5. plass etter å ha surfet på kryssen. De gjorde det bra i både IRC og ORC med sin IMS optimerte båt.

Publisert Sist oppdatert

Team Bergen med Sverre Valeur ved rattet startet ABN Amro North Sea Regatta 2007 i Scheveningen med regattaer på fredagen med sol, shorts og t-skjorte føre, og lett vind. De stilte i både ORC og IRC med sin IMX 40 som er IMS optimert med fokk.

KRYSS SURF. Fredag fikk de to 5. plasser i ORC og en sammenlagt 12. plass i IRC av 25 båter.

- Vi fikk vi en grei start på dagene her nede, om ikke helt de resultatene vi hadde håpet på. Lørdagen bød på mer krigerføre med god vind og litt sjø. Med serien 5-6-5 i ORC og 12-8-8 i IRC var vi mer fornøyd enn fredagen. Søndag fikk vi serien 4-9-7 i ORC og 7-16-10 i IRC, altså våre beste og dårligste resultater her nede. I første racet vant vi starten ved startbåten og holdt følge med de store båtene som Swan 45 på første kryssen i ganske spesielle

forhold: 6 knop, og en meter bølger MOT vinden! Altså vi surfet på kryssen, forteller Nils Melsom Kristensen på Team Bergen.

IRC VS ORC. Mandag ble seilingen kansellert på grunn av for lite vind. Team Bergen endte derfor med sammenlagt 6. plass i ORC og 9. plass i IRC.

- Ikke uventet ble vi best i det systemet som lå nærmest det vi er optimalisert for, men det som også er kult er at vi slo flere IMX'er i IRC som er optimalisert nettopp for dette systemet, både med asymetriske mastheadspinnakere og mer bly i kjølen, sier Kristensen.

- Med målsetning om gode plasseringer i regattaene vi stiller i, er vi ikke helt fornøyde med resultatet, men vi er godt fornøyd med utbyttet av seilingen her nede, og har lært en del nytt, kanskje først og fremst om målesystemer. Vi stiller til neste år, og anbefaler flere norske båter å gjøre det samme. Her er arrangementet av meget høy kvalitet både på land og på vannet!