Færderseilasen 2007

Samling bak sjeteen

Samling bak sjeteen

Publisert Sist oppdatert

Kun en båt har sluppet gjennom det vestre løpet, SeaCart-katamaranen CAMILLA. Kongen kjemper som en løve for å få fremdrift nok til å komme igjennom. Det blåser nesten ingenting – kun noen flærer, og utover mot Filtvet er det helt blankt,

Bakfra kommer stadig flere båter inn sundet vest av Kaholmen, slik av samlingen av båter bak sjeteen stadig blir støree; som om alle båtene ligge fanget i et gedigent garn.

Sannsynligheten er stor for at de vil bli liggende der inntil strømmen snur, og det kan ta mange timer. Eller at det kommer litt vind.

Utenfor kjemper de to store båtene – NARIIDA og ERICSSON – mot strømmen. De stikker for fypt til at de tar sjansen på å gå igjennom strømmen. Men medmotstrøm på nærmere 1,5 til 2 knop på det meste, er det en vanskelig kamp i lite vind.

Sjansen for at det kommer særlig med vind, er liten. Værmeldingene for lørdagen lyder på enda mindre vind enn det har vært fredag. Og med disse utsiktene har allerede flere brutt, og i havnen i Drøbak ligger en samling båter som har brutt. Blant dem fabuleres det om dette kan bli Færderseilasen der ingen kom i mål?

PS. Mens dette er skrevet har også kongen kommet igjennom sjeteen som andre båt.