Visit Shetland Race

Rask ferd til Shetland

Rask ferd til Shetland

De foreløpige værmeldingene for havklassikeren Visit Shetland Race gir løfter om en rolig start og en rask ferd. 54 båter er påmeldt til regattaen som starter onsdag klokken 13.00.

Publisert

Rundt 200 seilere gjør i disse dager sine siste forberedelser før en av Norges tøffeste havseilases skytes av gårde onsdag 20. juni klokken 13.00.

GOD DELTAKELSE. Seilerne fordeler seg på 54 båter, og starten går som vanlig ved Marsteinen fyr syd for Sotra. Det gir seilerne et par minutters le av land før de er ute i det åpne havet. Oseberg plattformene skal rundes før båtene kan falle av mot Shetland.

De føreløpige værmeldingene fra Met.no varsler om en rolig start i 5 knops vind fra nord som senere skal øke i styrke. De som går lengst nord kan få opp til 35 knops vind, men det knytter seg en del usikkerhet til banen av lavtrykket som påvirker vindstyrken.

MYE VIND. Det som imildertidg er kanske sikkert er at det blir vind fra nord og nordøst. Med en Open 40 og en Open 50 på startlinjen kan det dermed ligge an til nye rekorder på strekningen mellom Bergen og Lerwick, Shetland. Begge båtene seiler i doublehanded klassen som nå har økt til 20 båter.

Hvis denne værmeldingen holder stikk så er de aller fleste båtene inne i løpet av torsdagen. Det er start tilbake til Bergen på søndag.