Gotland Runt

Ny suksess for svensk klassiker

Ny suksess for svensk klassiker

Eurocard Gotland Runt har truffet med sin satsning på LYS og IMS. De har fått betydelig flere båter til startlinjen til den svenske klassikeren. Starten for Eurocard Gotland Runt går søndag.

- Vi er spesielt fornøyde med at vi har fått så mange deltakere i den nye LYS-klassen og at det er en økning i eliteklassen IMS, sier Fredrik Feldreich, KSSS.

FLERE. I år er det 257 båter som er påmeldt til søndagens start. Det er en økning på 44 båter i forhold til i fjor. Det er imildertid bare en norsk båt med, og det er Martin Bøhm-Pedersen i Tiffin, en Arcona 400.

Regattaen har 70 års jubileum i år og har i tillegg til klasseutvidelse også tatt grep i forhold til banene. I år er det fem forskjellige baner. Målet er at alle båtene skal være på vannet i minst 48 timer. Trimaranene på 60 fot må innom Riga i Estland før de kan seile tilbake til mål.

DUELL. En duell som det knytter seg stor spenning til er kampen mellom de to VO70ene Ericsson Racing Team og ABN Amro. Anders Lewander, skipper på den nordiske Ericsson Racing båten, bruker Gotland Runt til å teste potensielle VOR-mannskap. Han har med seg fem mulige kandidater.

Eurocard Gotland Runt starter søndag 1. juli klokken 12.00 fra Sandhamn utenfor Stockholm og de første bøtene forventes i mål på tirsdag.