America’s Cup

Nye, større og raskere båter neste gang

Nye, større og raskere båter neste gang

Publisert Sist oppdatert

Under 48 timer etter at de vant America’s Cup, lanserte Alinghi grovskissen for det 33. America's Cup. Bare timer etter seieren på tirsdag hadde dessuten Club Náutico Español de Vela signert dokumentet som gjør dem til den offisielle utfordreren for det neste America's Cup. Det var mange som gjerne ville ha den statusen, blant annet det britiske Team Origin, men spanjolene ble foretrukket.

VALENCIA. Det betyr sannsynligvis mye for valg av arena for det neste America's Cup. Valencia er ikke 100 prosent klart ennå, men skal en tolke signalene under pressekonferansen i samme by rett etter seieren, er det veldig høy sannsynlighet for at den meget utskjelte byen får nok en sjanse.

– I dag har vi et naturlig forhold til Valencia og Spania, og vi diskuterer med myndighetene i Valencia om vi skal fortsette, Jeg tror at vi kan komme til enighet med Valencia ganske snart, sier Michel Bonnefous, leder i AC Management.

Det er flere andre byer som er interesserte i å være vertskap for AC, men Valencia står fortsatt først i køen - til tross for utpreget vindløshet i første del av AC.

NYE BÅTER. Den virkelig store nyheten for det neste America's Cup er at båtene blir byttet ut. Nå skal det nye, raske båter med flere seilere om bord.

Båtene skal være 90 fot lange og langt raskere enn dagens. De holder stort sett samme hastighet på kryss som på lens, og det er ikke særlig spennende - tatt i betraktning at resten av seilerverdenen har flyttet seg ganske mye lenger designmessig.

Det nye grepet fra Alinghi er nok også et svar på utfordringen fra Paul Cayard og Russell Coutts og deres sirkus.

Det som kanskje ikke er så positivt med den nye båttypen, er at det skal være enda flere seilere om bord. Nå snakkes det om 20 stykker, og det er å gå i en helt motsatt retning enn resten av verden. Flere mennesker betyr høyere kostnader.

– Det virker som om alle vil ha nye båter som er store, mer utfordrende og vanskeligere å seile. De båtene vi har nå, har vært fantastiske, men nå tror jeg deres tid er over, sier Brad Butterworth, skipper på Alinghi.

Den endelige designen skal lanseres innen 31. desember 2007.