X-35

Challenge of Norway scoret i Spania

Challenge of Norway scoret i Spania

Bjørn Erik Bjørnsen og Challenge of Norway smalt til med en 4. plass i sin klasse i IX Trofeo S.M. La Reina Rolex Cup i Valencia i helgen. De fikk båten bare dager før start.  

Publisert Sist oppdatert

Det ble ikke den beste oppladningen for Bjørn Erik Bjørnsen og Challenge of Norway. Egentlig skulle de seilt en ny og innseilt X-37 i Valencia denne helgen, men den krasjet på veien fra verftet til Spania.

KORT FRIST. I stede fikk de en X-35. Den kom imildertid bare to dager før start. Men siden laget har to av den samme typen hjemme i Stavanger, så klarte de å gjøre den nye båten regattaklar i tide.

- De første dagene rigget jeg båten alene, men så kom resten av laget. Vi mekket stort sett helt frem til start, forteller Bjørn Erik Bjørnsen til SEILmagasinet.

GOD SERIE. Til tross for den hektiske oppkjøringen gjorde de det veldig bra på regattabanen utenfor Valencia. Det var 140 båter med i regattaen og 23 båter i klassen til Challenge of Norway.

Bjørnsen hadde med seg Andre Tandrevold som taktikker, en spansk jente med jolle erfaring på storseil og resten av sitt X-35 lagt fra Stavanger.

- Vi har ikke gjort det så bra ute noen gang så vi er selvfølgelig veldig fornøyd med den beste internasjonale plasseringen så langt, sier Bjørnsen.

NESTE. Det ble en X-35 som vant, mens Bjørnsen kapret 4. plassen. Neste store regatta for Challenge of Norway er Copa del Rey, og så langt er 14 X-35er påmeldt.

Hele resultatlisten finner du her.