Verdensrekord

Tett på 800 nautiske på ett døgn

Tett på 800 nautiske på ett døgn

Franck Cammas tok seilsporten et langt steg nærmere den magiske 800 nautiske mil på et døgn denne helgen. De satt nå verdensrekord da de holdt 33 knop i snitt i et helt døgn.

Franske Franck Cammas er akkurat nå på jakt etter Bruno Peyrons transatlantiske rekord med sin 105 fots trimaran Groupama 3. På sin vei over dammen fikk han en solid ekstrabonus.

FORT. Først seilte han 794 nautiske mil på et døgn. For så å slå dette med 795,2 nautiske mil det neste døgnet. Det gir en snittfart på utrolige 33 knop på det siste døgnet, og litt mindre i døgnet før.

Dermed hevet han den tidligere fartsrekorden til Bruno Peyron fra i fjor med nesten 30 nautiske mil. Nå er det bare et tidsspørsmål før vi får den første som seiler over 800 nautiske i løpet av et døgn. Til sammenligning så er det tur-retur-tur-retur pluss litt til Bergen-Shetland på et døgn.

IKKE I RUTE. Groupama 3 forsøker å slå Peyrons transatlantiske rekord akkurat nå, men til tross for at de har slått 24 timers rekorden to ganger er det tvilsomt om de klarer det. Fredag knakk de nemlig den ene stikk kjølen.